Spring navigation over

Rekordlav ledighed i Skive Kommune

11-06-2018

For første gang i fire år er ledigheden blandt dagpengemodtagere under 500 i Skive Kommune. Og den positive udvikling fortsætter. Hver uge går flere og flere ledige i arbejde

Der er travlt rundt om i virksomhederne på Skiveegnen, og der er stor efterspørgsel på nye medarbejdere. Det smitter af på antallet af ledige i Skive Kommune, der ved udgangen af maj var nede på 494 ledige dagpengemodtagere. Til sammenligning var der i 2017 i samme periode 536 ledige, mens tallet i 2016 var 589.

I 2018 har jobcenteret virksomhedsservice modtaget 238 ledige stillinger fra 150 forskellige virksomheder. Det har givet job til 90 ledige fra Jobcenter Skive, hvilket svarer til, at 35 % af stillingerne er besat via jobcentrets virksomhedsservice.

-Vi har et rigtig godt og tæt samarbejde med egens virksomheder, der i stigende grad henvender sig til os, når de mangler nye medarbejdere. For jobcenteret er det vigtigt med en tæt kontakt til virksomhederne. Vores arbejde er netop bygget op omkring et virksomhedsrettet fokus, hvor vi forsøger at imødekomme virksomhedernes behov for arbejdskraft samtidig med, at vi forsøger at få ledige i job, fortæller arbejdsmarkedschef Dorthe Hamrum. 

Og det er ikke kun blandt dagpengemodtagerne, at ledigheden er lav. I Skive er ledigheden samlet set på 2,9 %, mens der i hele landet er en gennemsnitlig ledighed på 3,8 %. Det er positivt, at ledigheden er lav. Men det betyder også, at flere virksomheder har svært ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Det åbner døren for ledige, som står længere væk fra arbejdsmarkedet.

-I Skive er der fortsat en stor gruppe af fx unge, som står uden for arbejdsmarkedet. De kan ikke nødvendigvis gå ind og tage et fuldtidsjob, men har brug for at opbygge nye kompetencer. Det kan ske i småjobs på få timer, som kan lette hverdagen i mange virksomheder og frigive tid for andre i virksomheden, slutter Dorthe Hamrum.

 

Yderligere oplysninger

Arbejdsmarkedschef
Dorthe Hamrum
tlf.: 2064 1621