Spring navigation over

Solcelleanlæg kan være på vej til GreenLab Skive

16-02-2018

Etableringen af et stort solcelleanlæg ved GreenLab Skive vil være et kæmpe skridt i den rigtige retning mod den grønne omstilling af vores energiproduktion

Skive Kommune har sparket gang i planlægningen af et stort solcelleanlæg ved GreenLab Skive i Kåstrup. Solcelleanlægget vil have en størrelse på i alt 47 hektar. Det svarer til cirka 65 fodboldbaner. Et enormt område, der vil kunne levere grøn strøm til 6.500 husstande.

- Et solcelleanlæg i Skive giver rigtig god mening i forhold til at nå vores mål om at reducere CO2-udslippet og skabe et sundere og grønnere klima i vores kommune, siger Lars Peter Salhøj, som er chef for Plan og Support i Skive Kommune.

For at solcelleanlægget kan etableres, kræver det vedtagelse af to lokalplaner og et kommuneplantillæg. Teknik- og Miljøudvalget har den 6. februar godkendt, at Skive Kommune går i gang med planlægningsarbejdet.

 

For de kommende generationers skyld

Etableringen af et solcelleanlæg knytter sig til Skive Kommunes målsætning om at være CO2-neutral i 2029, og det er helt i overensstemmelse med kommunens ambitiøse strategi for klima og energi og dens mangeårige arbejde med at bidrage til løsningen af de enorme klimaudfordringer.

- Den grønne omstilling er nødvendig, hvis vi skal bevare Jorden, som vi kender den, for vores kommende generationer. Vi bliver nødt til at handle nu, hvis vi skal påvirke klimaet i den rigtige retning. Det gælder både for os som danskere og som borgere i Skive Kommune. Og her er et stort solcelleanlæg ved GreenLab Skive et godt skridt i den retning, siger Lars Peter Salhøj.

Placeringen af solcelleanlægget ved GreenLab Skive er oplagt, fordi det her vil indgå i det store energilandskab, der bliver skabt, og det vil blive en del af den symbiose, der dannes sammen med de andre virksomheder i området.

Der vil blive et beplantningsbælte, som kommer til at give en visuel afskærmning for solcelleanlægget.

 

Kom med din mening

Fra 13. februar til 13. marts opfordrer Skive Kommune alle interesserede til at deltage aktivt i planlægningsdebatten, også kaldet foroffentlighed. I den periode har alle borgere, interesseorganisationer, foreninger og myndigheder mulighed for at komme med idéer og forslag til, hvad der skal tages hensyn til i planlægningen.

Efterfølgende sendes de konkrete planer i offentlig høring, hvor alle igen har mulighed for at komme med bemærkninger. Herefter sendes planerne til endelig vedtagelse i Skive Byråd.

Torsdag den 8. marts holder Skive Kommune et borgermøde i OddenseHus, hvor der også vil være god mulighed for at høre mere om projektet med solcelleanlæg. Alle er velkomne og kan tilmelde sig via Skive Kommunes hjemmeside.

 

Foto: Colourbox