Spring navigation over

Norsk virksomhed etablerer sig i GreenLab Skive

10-10-2017

Den norske virksomhed Quantafuel, som producerer diesel af plastaffald, vil etablere sig i GreenLab Skive som den første virksomhed

GreenLab Skive har tiltrukket den norske virksomhed Quantafuel AS. Virksomheden vil etablere sig i GreenLab Skive Erhvervspark og forventer et spadestik på en ny fabrik i løbet af de næste par måneder.

Quantafuel har udviklet en teknologi til at omdanne plastaffald til syntetisk diesel og vil årligt kunne omdanne 60 tons affaldsplast til 15 mio. liter højkvalitetsdiesel. "Produktionen af syntetisk diesel fra affaldsplast er en meget mere grøn produktionsform end normal dieselproduktion og anlægget i GreenLab Skive kan reducere CO2-udledningen med op til 66% i produktionsleddet" fortæller CEO Kjetil Bøhn, Quantafuel.

"Faktisk er det et kæmpe skridt for vores virksomhed, at vi nu kan etablere vores første fuldskalaanlæg i GreenLab Skive Erhvervspark. Dette anlæg bliver et referenceanlæg for vores strategiske udvikling og et udstillingsvindue for Quantafuel på verdensplan" fortsætter CEO Kjetil Bøhn.

Quantafuel AS investerer omkring 100 mio. kr. i anlægget i Skive, og den grønne diesel vil blive anvendt som tilsætning i almindelig diesel og vil bidrage til at reducere CO2-udledningen i transportsektoren.

Etableringen af Quantafuel vil betyde, at omkring 20 nye permanente arbejdspladser vil blive skabt, når anlægget står færdigt.

Skive Kommunes viceborgmester Preben Andersen er stolt over, at GreenLab Skive er blevet valgt som placering for Quantafuel AS. "Vi kan se, at det lange seje træk et samlet byråd med borgmester Peder Chr. Kirkegaard i spidsen har lavet med GreenLab Skive, allerede nu begynder at kaste virksomheder og arbejdspladser af sig, og vi glæder os meget til samarbejdet med Quantafuel".

Direktør i Energifonden Skive, Steen Harding Hintze, som det seneste år sammen med virksomheden og Teknisk Forvaltning har arbejdet på at få aftaler og de tekniske detaljer på plads, er også glad: "For GreenLab Skive er etableringen af Quantafuel AS en milepæl af de rigtig store. En virksomhed som Quantafuel er visionær og ser affaldsproblemer som en mulighed for at bidrage til den grønne omstilling. Vi er rigtig glade for, at de har valgt at placere sig i GreenLab Skive".

Quantafuel vil være den første virksomhed, der etablerer sig i GreenLab Skive. Den nye fabrik forventes at stå færdig i 2018.