Spring navigation over

Med 150 kilometer i timen i Breum

31-05-2018

Normalt er hastighedsgrænsen 50 km/t i danske byer – heriblandt Breum. Men den 15. juni 3-dobles denne grænse i forbindelse med ’Breum Road Race meet’

- Vi glæder os til at vise tilskuerne, hvad de forskellige mindre motorcykler kan, begynder Johan Kjær fra Global Pigs, som er koordinator på eventen. - For selvom hestekræfterne er mindre, så bliver der masser af ræs at kigge på, forklarer han og understreger, at hastigheden kan komme helt op på 150 km/t forbi tilskuerne på langsiderne.

- Med al den mekanik og den høje fart, er vi selvfølgelig også behørigt forsikret med en sum på 7 millioner kroner, hvis det værst tænkelige skulle ske’ afslutter Johan Kjær. 'Breum Road Race meet’ har sin rod i ’Road Racing’, som er et hastighedsløb for motorcykler på lukkede asfaltbaner såsom Jyllandsringen, Ring Djursland og Padborg Park.

Løbet i Breum er et ’Mini Road Racing’, som har tre kategorier med max. 20 ryttere i hver: Klassiske knallerter, kåbe motorcykler og Motard motorcykler. For alle tre kategorier vil der både være trænings- og opvisningsløb, og der er fortsat mulighed for at tilmelde sig som rytter. Motorløbet foregår som et led i den årlige byfest i Breum, som Breum Borger- og Landboforening er med til at arrangere.