Spring navigation over

Kæmpe skridt videre for GreenLab Skive A/S

16-05-2019

Hovedaktiviteterne i Energi Fonden Skive bliver nu overdraget til et nyt selskab, GreenLab Skive A/S, som vil få tilført 75 mio. kroner i aktiekapital og ansvarlig lånekapital

GreenLab Skive A/S går nu ind i en mere permanent driftsfase, derfor har ejerkredsen bestående af Eniig Holding, Spar Vest Fonden, Energifonden Skive og Skive Kommune tiltrådt en erklæring om at ville indskyde i alt 75 mio. kroner i det nye aktieselskab.

Byrådet godkendte i marts kommunens indtræden i GreenLab Skive A/S samt tilførslen af kapital under forudsætning af de øvrige partneres tilsagn om indtræden. Kommunen vil tilføre 24 mio. kroner, hvoraf de ni mio. kroner er aktiekapital, mens de resterende 15 mio. kroner er ansvarlig lånekapital.

 

Klar til udvidelse

Borgmester Peder Christian Kirkegaard udtaler:

- Det er overordentligt glædeligt, at det er lykkedes at sikre de mange nye millioner til GreenLab Skive A/S. Dermed kan selskabet komme videre og udvide den infrastruktur, som gør det muligt for virksomhederne at genanvende hinandens overskudsenergi.

En stor del af den kapital, som tilføres GreenLab Skive A/S, skal anvendes til etablering af symbiosenetværket. Dette består af et ganske omfattende rør- og ledningsnetværk, der forbinder virksomheder i den innovative energisymbiose, som gør det muligt at genanvende overskuddet af f.eks. varme, strøm, vand og gasser.

 

Bæredygtig erhvervsudvikling

Indtil videre har fire virksomheder etableret sig, eller er i gang med at etablere sig, i GreenLab Skive A/S. Og interessen er enorm. 

- Med GreenLab Skive A/S har vi skabt en hel unik ramme for erhvervsudvikling. Virksomheder, der ønsker at gå forrest med bæredygtig produktion, får her en mulighed, som de ikke kan finde noget andet sted i verden, siger Peder Christian Kirkegaard.

Skive Kommune har gennem flere år haft førertrøjen på i forhold til den grønne omstilling, og med GreenLab Skive A/S sprænger Skive for alvor rammen.

- Vi har en ambition om at skabe fremtidens energisystem. Vi arbejder strategisk med at tage et ansvar for de globale udfordringer, og det er netop, hvad vi er i gang med i GreenLab Skive A/S; at skabe banebrydende, lokale løsninger på globale udfordringer, siger Peder Christian Kirkegaard.