Spring navigation over

GreenLab Skive er nu en del af verdensledende forskningsplatform

05-03-2019

GreenLab Skive er det sted i verden, der er længst fremme med et energisystem i fuld skala, som balancerer og optimerer produktion og forbrug udelukkende ved grønne energiformer. Dette er unikt og banebrydende i international sammenhæng og er baggrunden for, at Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og PowerlabDK nu etablerer en forskningsplatform i GreenLab Skive

Projektet er lanceret under navnet ’Digital Energy Lab’, der ledes af DTU og PowerLabDK og Digital Energy Lab, har fået bevilget kr. 13.900.000 fra Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP), der støtter ny teknologi på energiområdet, som kan bidrage til at indfri Danmarks målsætninger inden for energi og klima.

Det samlede budget er på kr. 28.703.520 og Digital Energy Lab forventes at være færdigudviklet i 2021. Digital Energy Lab er en digital platform, som samler data og analyser fra DTUs mange laboratorier, der beskæftiger sig med energisystemer og energi. Den digitale platform skal danne grundlag for at udvilke og teste nye intelligente løsninger til brug i fremtidens energisektor.

DTU og PowerLabDK har unikke erfaringer fra deres demonstrationsmiljøer og fuld skala testmiljøer rundt omkring i landet og GreenLab bliver nu en del af denne verdensledende forskningplatform.

Det betyder, at studerende på DTU får mulighed for at lave forskning på toppen af det symbiosenet, som er under udrulning i GreenLab Skive i lighed med EnergyLab Nordhavn, Risø og Bornholm.

- Det er en fornøjelse at være en del at et så ambitiøst projekt med stærke partnere, der alle er fokuserede på at arbejde med grøn energi og som vil skubbe på udviklingen af smart hybrid energi, siger Christopher Sorensen, CEO GreenLab Skive A/S. - Det er nogle vigtige spillere, både på forskning og kommercielt, som DTU tager med til Skive og vi ser frem til de mange gode samarbejder, der kommer ud af at være en aktiv del af Digital Energy Lab.

I Energifonden Skive, som står bag GreenLab Skive, er direktør Steen Harding Hintze meget begejstret for nyheden:

-Det er en milepæl for GreenLab at stå med så stærkt et ben i forskningsverdenen. Vi vil jo netop gerne koble produktion og forskning indenfor den grønne energi og give mulighed for, at vi sammen kan skabe løsninger, der baner vejen for et energisystem, der udelukkende består af vedvarende energi og på den måde skabe vækst og udvikling for danske virksomheder og ikke mindst virksomheder som etablerer sig i GreenLab Skive.