Spring navigation over

Frontmatec og GreenLab Skive i samarbejde

24-01-2018

Frontmatec og GreenLab Skive har indgået en aftale om et strategisk samarbejde om at udvikle og demonstrere dataopsamling og overvågning af energistrømmene i GreenLab

Frontmatec har en førende markedsposition i automatisering og udvikler produkter og løsninger indenfor SCADA og MES for globale kunder indenfor bl.a. energiområdet. Virksomheden har mere end 900 medarbejdere på verdensplan.

-Vi er glade for at være en del af den stærke satsning som GreenLab Skive er og de konkrete samarbejder med de andre virksomheder bliver meget spændende. Vi ser det som en mulighed for at indgå i et nyt forretningsområde, som vi forventer vil vokse over de næste år, fortæller Vice President, Control Systems Kurt Godsk Andersen.

De første virksomheder i GreenLab forventes at gå i jorden i første halvår af 2018, så det er vigtigt at få etableret et samarbejde omkring dataopsamling og overvågning af det interne forsyningsnet allerede fra starten, og det vil være væsentligt at få det på plads i takt med at de enkelte virksomheder begynder at bygge deres anlæg.

Direktør i Energifonden Skive, Steen Harding Hintze, er meget tilfreds med aftalen: -For GreenLab Skive er samarbejdet med Frontmatec et vigtigt element i etableringen af de industrielle symbioser i GreenLab Skive. Det er nødvendigt med en stærk dataopsamling og overvågning for at kunne spotte potentialerne og optimere de forskellige udvekslinger mellem virksomhederne, som er helt centrale i GreenLab. Vi er derfor rigtig glade for, at Frontmatec er gået ind i arbejdet, og vi glæder os til at se samarbejdet udvikle sig over de næste år.

GreenLab Skive og Frontmatec vil i løbet af de næste år arbejde målrettet på at etablere automatisering, dataopsamling og overvågning af de mange udvekslinger i erhvervsparken.

 

 

FAKTA om GreenLab Skive

GreenLab Skive GreenLab Skive er en erhvervspark for virksomheder, der aktivt arbejder med energiintegration, lagring og ressourceeffektivitet. Visionen er at etablere et af Europas førende centre for vedvarende energi, hvor teknologier til systemintegration og anvendelse af forskellige miljøvenlige energiformer er i fokus. Læs mere på Greenlab Skives hjemmeside.