Spring navigation over

Erhvervsvenligt møde mellem Dansk Byggeri og kommunen

22-08-2018

Skive er en af landets mest erhvervsvenlige kommuner – en position, kommunen gerne vil fastholde og derfor hvert år inviterer erhvervslivets interesseorganisationer til dialogmøde

For tredje år i træk opnåede Skive Kommune i juni en placering i top ti i Dansk Byggeris årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima. Byggesagsbehandling, langtidsledighed og udbudspolitik er nogle af de områder, hvor Skive Kommune ligesom i tidligere målinger skiller sig positivt ud.

- Det er rigtig vigtigt for os, at holde fast i positionen som en af landets mest erhvervsvenlige kommuner, og vi ser vores årlige dialogmøder med Dansk Byggeri som et vigtigt element i den sag, siger borgmester Peder Christian Kirkegaard. 

Det seneste dialogmøde blev afholdt forleden, og på dagsordenen var blandt andet emner som kommunens vedligeholdelsesplaner og anlægsprogram, adgang til genbrugspladserne og skole- og virksomhedssamarbejdet.

 

Fælles fokus

- Vi har et fælles fokus i forhold til erhvervsuddannelserne, og vi kan sammen glæde os over, at vi i Skive Kommune er lykkedes godt med, at unge vælger en erhvervsuddannelse. Vi har allerede nået det landspolitiske mål om, at 25 procent af en årgang inden 2020 skal vælge en erhvervsuddannelse, fortæller Peder Christian Kirkegaard.

Han understreger, at ambitionerne i Skive er større end de nationale mål.

- Vi har en erhvervsstruktur, der gør det nødvendigt at stile efter mere. Vores erhvervsliv mangler faglærte, og vi går derfor efter, at 30 procent af en årgang inden 2020 skal vælge en erhvervsuddannelse, siger borgmesteren.

På mødet aftalte parterne, at de vil mødes igen i løbet af efteråret for at drøfte forslag til en række fælles initiativer, der skal hjælpe med at nå målet.

-  Det er helt rigtigt og dejligt ambitiøst, at Skive Kommune sætter barren højt.

- Vi har en lang række værktøjer, som vi kalder det, der kan hjælpe med at få flere unge til at vælge bygge- og anlægsbranchen. Det er lige fra Byg-Et-Hus til besøg på byggepladser eller decideret undervisningsmateriale til skolelærerne og mesteroplæg i skoleklasserne. Det er vi helt parate til at rulle ud i de kommende år, siger formand for Dansk Byggeri i Midt- og Vestjylland Niels Hansen.

 

Dialogmøder virker
Det er femte år, Skive Kommune og Dansk Byggeri afholder det årlige dialogmøde for at sikre det gode samarbejde. Borgmester Peder Christian Kirkegaard og Niels Hansen, formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, er enige om, at møderne virker efter hensigten.

- Vækst er noget, vi skaber sammen, mener borgmester Peder Christian Kirkegaard.

- Vi skaber som kommune den ramme, der gør det muligt for vores virksomheder at skabe vækst og nye arbejdspladser, og vi har brug for hinanden for at skabe den udvikling, vi ønsker for Skiveegnen, siger borgmesteren.

Poul Bak, formanden for lokalforeningen supplerer:

- Der er ingen tvivl om, at det årlige dialogmøde for alle branchens virksomheder er en god mulighed for, at alle kan få den samme information om for eksempel udbudsformer, kommende bygge- og anlægsopgaver eller andre aktuelle emner, som Skive Kommune kan fortælle os om. Samtidigt har virksomhederne en rigtig god mulighed for at tage dialogen direkte med kommunens folk

 

Foto: På mødet deltog for Dansk Byggeri Niels Hansen, formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Poul Bak, formanden for BYG Skive-Salling og Knud Erik Stengaard medlem af regionsbestyrelsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. For Skive Kommune deltog borgmester Peder C. Kirkegaard, formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget, Goska Rasmussen, formand for Udvalget for Teknik & Miljø, Jens Peder Hedevang, kommunaldirektør Per Mathiasen, direktør for Forvaltningen for Teknik, Miljø & Udvikling, Thomas Lindberg og chef for Kommunikation, Udvikling & Erhverv Anders Storgaard Rask.