Spring navigation over

Erhvervslivet vokser

01-09-2017

27 procent af Skiveegnens virksomheder forventer at ansætte flere nye medarbejdere i 2017

Der er i øjeblikket en markant vækst i mange af de private erhvervsvirksomheder i Skive Kommune. Det fastslår erhvervschef Brian Krogh fra Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter på grundlag af hans samtaler med lederne af en række lokale virksomheder. Og mange steder lyder det samme budskab: Mangel på kvalificeret arbejdskraft er den største udfordring for en fortsat vækst.

Det gælder for en række virksomheder, men især indenfor byggeriet og i metalindustrien. Indenfor det seneste år er det ganske vist lykkedes byggefirmaet Ginnerup A/S at udvide staben af bl.a. murere, tømrere og støbefolk til over 100 medarbejdere, hvilket er næsten en fordobling. Alligevel er der fortsat behov for flere.
- Vores lokale arbejdsmarked er støvsuget for kvalificeret arbejdskraft, og vi har derfor i flere år været nødsaget til også at hente medarbejdere fra udlandet, herunder Østeuropa, siger firmaets direktør Mads Ginnerup. Firmaet løser byggeopgaver både i og udenfor lokalområdet.

Lige overfor Ginnerup A/S ligger virksomheden Kilde A/S Automation, hvor ca. 80 medarbejdere udvikler og producerer kundespecificerede specialmaskiner, automatiseringsudstyr og produktionslinjer til dansk og udenlandsk industri.
- Vi har haft behov for at styrke vores projektledelse, både på den mekaniske side og til softwareudvikling. Heldigvis er det i løbet af det seneste år lykkedes at skaffe 15-20 nye medarbejdere, fortæller virksomhedens direktør, Peter Friis.
Ca. en tredjedel af firmaets medarbejdere er ingeniører og teknikere.

De to virksomheder er dog ikke alene om at udvide medarbejderstaben. Generelt er der en stigende optimisme blandt virksomhederne, og ifølge Skive Kommunes seneste undersøgelse af erhvervsklimaet forventer hele 27 % af de lokale virksomheder at ansætte flere medarbejdere i 2017. Besvarelserne repræsenterer 3.205 arbejdspladser, hvilket svarer til 22,8 % af de privat beskæftigede i kommunen.