Spring navigation over

E-handel: Del din viden eller dø!

15-01-2018

I Skive Kommune finder man to af Danmarks mest succesfulde webshops: RITO.dk og Cykelpartner.dk. To af de dygtigste i branchen, hvis du spørger andre e-købmænd. Men for dem er det ikke nok at lave en god forretning og sende mange tusinde pakker ud om året. De vil vækste hele markedet på nettet

Søren Sieg Jensen, 28, partner i Cykelpartner.dk og Dennis Svingholm Drejer, 28, indehaver af RITO.dk er gamle skolekammerater, begge opvokset i Skive og driver i dag hver i sær en millionforretning på nettet. Deres tilgang til forretning og tilførsel af ny viden er meget anderledes end for bare et par generationer siden: Del din viden eller dø! Sådan lyder svaret fra de to unge ehandelseksperter, hvis du vil have succes på nettet.
Sammen med mange andre e-købmænd deltager ehandelsmastodonterne i netværk, arbejdsrejser, sparringforløb og andet, hvor det handler om at dele sin viden og erfaringer og selv blive klogere.

Sammen er vi stærkere – også på nettet

Nu har de to unge e-købmænd fra Skive taget endnu et skridt for at dele viden og erfaringer ud om handel på nettet, så alle kan blive klogere og handlen på nettet forblive i Danmark. For anden gang samler de over 200 e-købmænd fra hele Danmark til en dag med vidensdeling og netværk. Konferencen finder sted den 8. februar 2018 under navnet Ehandelsdagen. En dag med 100 % fokus på e-handel, og hvor deltagerne får så konkrete værktøjer, at de kan gå hjem og implementerer det i deres egen shop og vækste deres forretning med det samme.

- Dansk e-handel er presset af de store udenlandske giganter, som for alvor er ved at få øjnene op for lille Danmark. Derfor skal vi blive endnu dygtigere, hvis vi i fremtiden vil bevare danske jobs inden for e-handel, men vi skal også blive bedre til at arbejde sammen og udveksle ideer og erfaringer. Derfor er Ehandelsdagen ikke kun en konference – det også en dag, hvor vi skal lære hinanden endnu bedre at kende, så vi sammen kan kæmpe mod udlandet, fortæller den ene halvdel af Ehandelsdagen, Søren Sieg Jensen, som til daglig er partner og udvikler i Nordens største cykelbutik på nettet, CykelPartner.dk

Manglen på kvalificeret arbejdskraft er ikke geografisk bestemt

- Vi må hjælpe hinanden med at skabe gode virksomheder på nettet og gøre de folk, der arbejder med ehandel endnu dygtigere. Det er nemlig svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft til en shop på størrelse med vores. Uddannelsessystemet er for stift til at håndtere den fart, hvorpå tingene ændrer sig på nettet. De kan måske få en basisviden, men vi må uddanne dem selv, fortæller Dennis Svingholm Drejer, der i 2017 rundede 31 ansatte i RITO.dk.

Men hvorfor ligger både RITO.dk og Cykelpartner.dk så i Skive kommune, hvis arbejdskraften er andetsteds?
- Skive Kommune byder på gode rammebetingelser og er et godt sted at opstarte og drive e-handelsvirksomhed. Billige lokaler, god infrastruktur og så er Skive en af de kommuner, der er længst fremme i forhold til at sikre en hurtig og driftsikker bredbåndsinfrastruktur. Nogle vigtige faktorer inden for ehandel, fortæller Dennis Svingholm Drejer, som siden han startede i 2014 har udvidet og har måtte skiftet adresse to gange og begge gange er blevet inden for kommunegrænsen.
Begge virksomheder har et tæt samarbejde med det lokale erhvervsråd, Skiveegnen Erhvervs- og Turistcenter (SET), som tilbyder iværksættere, en lang række kurser, programmer, rådgivning, vejledning og netværk. Her har SET brugt de to erfarne webshops til at tilrettelægge disse tilbud særligt for e-handlere.
- E-handelserhvervet er, i modsætning til andre erhverv, mindre afhængig af, at virksomheden drives fra et bestemt geografisk område, siger Dennis Svingholm Drejer, som i dag bor i København, men driver Damarks største garnforretning i Skive. I begge virksomheder kører flere medarbejder langt for at komme på arbejde og hjemmearbejdsdage og Skypemøder bliver også flittigt taget i brug.

Søren Sieg Jensen og Dennis Svingholm Drejer. Selv om de to e-købmænd hver i sær driver en fornuftig forretning, så brænder de for at dele viden og værktøjer om hvordan man skaber vækst på nettet. 

FAKTA: Ehandelsdagen

Ehandelsdagen løber af stablen d. 8. februar i KulturCenter Skive. En dag med 12 værdiskabende foredrag og netværk i verdensklasse. Kom og giv din forretning et boost i den rigtige retning. Læs mere på Ehandelsdagen.dk