Spring navigation over

Atter i top ti som erhvervsvenlig

20-06-2017

Skive Kommune har efterhånden manifesteret sig som en af landets mest erhvervsvenlige kommuner

Dansk Byggeri har i dag offentliggjort 2017-udgaven af den årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed, og i den løber Skive Kommune med ottende pladsen. 

- Det er rigtig vigtigt for os, at vi holder fast i positionen som en af landets mest erhvervsvenlige kommuner. Vi har gennem de senere år ligget i toppen, og vi fortsætter altså i år med at bevare en plads i top ti, siger borgmester Peder Christian Kirkegaard.

Flere første pladser
Dykker man ned i analysen, kan man se, at der er fremskridt for Skive på en række forskellige områder. Dette gælder eksempelvis ’administrationsgebyrer’ på erhvervsaffald, hvor Skive er rykket frem fra en tiende plads til en første plads. Desuden har kommunen stor fremgang på ’tilgængelighed og åbningstid’ i forhold til erhvervsaffald, hvor Skive er gået fra en 80. plads til en 32. plads.

 - Vi besluttede at fjerne administrationsgebyret på erhvervsaffald, ligesom vi har udvidet vores åbningstid for erhverv på genbrugspladser. Det har vi gjort, fordi virksomhederne gav udtryk for, at vi kunne forbedre vores service på området, og vi tager positivt imod de input, som vi får i dialogen med vores virksomheder, fortæller Peder Christian Kirkegaard. 

Også på området ’arbejdsmarked og uddannelse’ scorer Skive en første plads på indsatsen for ’nyledige’. Kommunaldirektør Per Mathiasen siger:
- Vi har en meget aktiv tilgang til ledighed på arbejdsmarkedsområdet, hvor vi gentagne gange markerer os som en kommune med meget lave ledighedstal. Vi er yderst tilfredse med, at dette også kommer til udtryk i Dansk Byggeris analyse. 

I toppen
I analysen er der også tal, som ligger stabilt og godt, på samme plads som sidste år. Det gælder blandt andet tredje pladsen på sagsbehandlingstid i byggesager. 

- Vi var meget stolte sidste år over denne placering. Det betyder meget for virksomhederne, at vi er hurtige og effektive i vores sagsbehandling. Derfor er det virkelig glædeligt, at vi nu fastholder denne fine position i år, siger Per Mathiasen. 

Borgmesteren tilføjer:
- I det hele taget synes jeg, at vi kan være meget tilfredse med, at vi nu har bidt os fast i toppen af Dansk Byggeris årlige måling. Det er lige præcis det, vi arbejder for – at skabe gode betingelser og service for vores virksomheder. Og det er et vigtigt signal, som vi ønsker at sende til potentielle nye virksomheder, der kunne tænke sig at drive virksomhed i en effektiv og erhvervsvenlig kommune.